De 4 bästa svenska poddarna enligt oss!

Podcasten har exploderat och idag anger 45% av svenskarna att de lyssnar på podcasts, och siffran är stigande. Konkurrensen är hård – mycket har hänt sedan Filip och Fredrik slog igenom i början på 2010-talet. Vi tipsar om de allra hetaste och bästa svenska poddarna just nu – dessa får du inte missa!

Skäringer & Mannheimer

Komikerna Mia Skäringer och Anna Mannheimer drar en av Sveriges största poddar, som även är en av de roligaste och viktigaste. Podden, där inget är tabubelagt, får en att gråta och skratta, samtidigt som den varje vecka berör aktuella som tidlösa frågor om bl.a. kvinnorollen, ångest och samhällsklimatet i dagens Sverige.

Filosofiska rummet

Har rytm ett evolutionssyfte? Vad är självmedvetenhet? Vad säger fiktion om verkligheten? Är vrede en positiv kraft? Filosofiska rummet behandlar etiska, moraliska och politiska dilemman med experter, forskare, konstnärer och andra sakkunniga. Denna fantastiska podcast visar att allt kan vara intressant, att alla fenomen har flera perspektiv och röster.

P3 Dokumentär

P3 Dokumentär har blivit ett etablerat fenomen i svenska medier, ett fenomen där reportage möter saklig underhållning.Berättelserna, som är tagna ur det verkliga livet, är skickligt uppbyggda och håller läsaren i sitt grepp från början till slut.

Värvet

Kristoffer Triumf, som leder intervjupodden Värvet, har intervjuat så gott som alla kändisar i Sverige från musiker och författare till politiker och atleter. I denna välutförda och intressanta podd blir intervjun – tack vare Triumfs varma men skarpa närmande – ofta snarare en dialog, alltid med gästens upplevelser i fokus.